fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

РЕПУБЛИКА СРПСКА И СРБИЈА СТОЈЕ УЈЕДИЊЕНЕ

Александар Вулин

Александар Вулин

Министар за рад, запошљавање, борачка и социjална питања Србиjе Александар Вулин рекао jе данас на комеморациjи у Братунцу да Република Српска и Србиjа немаjу никог пречег и ближег и да стоjе уjедињене.

„У данима коjи су пред нама десиће се велике, преломне, пресудне ствари коjе ће говорити и о старим приjатељствима и о новим надама и да ли ће опстати приjатељства и наде зависиће од дана коjи су пред нама, али jедну ствар могу, морам и хоћу поносан да вам кажем. Република Српска и Република Србиjа никог пречег и ближег немаjу и уjедињени ми стоjимо“, нагласио jе Вулин у свом обраћању.

Вулин jе поручио онима коjи српском народу суде без суда и судиjе, без права на риjеч и права на одбрану, да приjе него што упишу наjстрашниjу пресуду и приjе него што уз име српског народа додаjу риjеч „геноцид“, да би било праведно да су бар дошли овдjе да питаjу неутjешне маjке зашто носе и зашто никада неће скинути црнину.

„И пре него што народу Јасеновца и народу Јадовна и народу Братунца у истоj речи са његовим честитим именом додаjу реч геноцид, било би праведно да су бар обишли нашу сирочад и да их питаjу: `Зашто ви, jедина децо на свету, не славите ни Нову годину, ни Никољдан ни Петровдан, ни Божић`“, рекао jе Вулин.

Он jе додао да би било праведно и да покажу прстом „коjи jе то народ коjи jе силовао десетине хиљада жена, дjеце“. „Да нам покажете лица тих људи пре него што нас оптужите век унапред и век уназад. И jош тражите од наше деце и наших синова да их учимо да су им очеви били силоватељи, беспризорници. Било би праведно да сте бар саслушали нас и наше маjке коjе никад нису скинуле црнину“, нагласио jе Вулин.

Он jе додао да треба да кажу зашто су ископане очи судиjе Слободана Илића, зашто то ниjе вриjедно осуде и казне, и зашто мора да са помиње име Насера Орића из дана у дан и зашто он ниjе осуђен.

„Било би праведно да кажете зашто српске жртве немаjу право на име џелата. Било би мудро да пре него што одбиjете понуду премиjера Србиjе Александра Вучића и било би праведно да пре него што одбиjете наjхрабриjу понуду jедног народа, саслушате и послушате и погнете главу и пођете његовим примером“, указао jе Вулин.

Према његовим риjечима, камо среће да вође других народа хоће да пођу примjером праштања и помирења jер би тада дошло до мира на Балкану.

„Мудро би било да нам кажете колико стотина хиљада побиjених и покланих Срба, колико стотина хиљада протераних Срба треба да падне, па да се већ jедном неко извини у Јасеновцу, Јадовну и Братунцу“, нагласио jе Вулин.

Он jе упитао шта jош треба да се деси да неко погне главу пред покланим братуначким Србима, „да неко погне главу из неког другог народа пред Јасеновцем и Јадовном“.

„Овде смо данас да мртви не даjу живима да лажу, да забораве, да преваре“, навео jе Вулин.

Он jе рекао да jе истина да jе постоjање „исламске државе“ записано у „Исламскоj декларациjи“, наводећи да jе прва хришћанска глава, глава Драгана Поповића, одсjечена овдjе, „а не у Сириjи и Ираку него овде пред очима читавог свиjета и Европе коjа jе окретала главу“.

„Прву хришћанску главу зло jе подигло баш овде да jе читав свет види и да види шта jе пут џихада, пут мржње“, рекао jе Вулин.

Он jе додао да jе свиjет тада окренуо главу.

„Када нам суде, нека нам суде по болу коjи свет сада осећа када гледа своjе невине жртве на туниском пиjеску, по париским улицама, у Њуjорку, нека нам суди по истини коjу сада види“, рекао jе Вулин.

Према његовим риjечима, Србиjа и Срби препознаjу зло. „Ниjе било зла коjе ниjе овуда прошло, ниjе било зла коме се нисмо супротставили и коjе нисмо победили“, рекао jе Вулин.

Централни комеморативни скуп у Братунцу одржана jе данас поводом 23 године од великог српског страдања у околини Сребренице и Братунца на Петровдан 1992. године и у знак сjећања на све Србе средњег Подриња коjе су убили припадници такозване Армиjе БиХ током одбрамбено-отаџбинског рата.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

вулин сутра на парастосу страдалим подрињским србима

А. Вулин: Срби у „Олуjи“ бjежали пред усташким генералом …

ВУЛИН: СТЕПИНАЦ ЈЕ БИО УСТАШКИ ВИКАР – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: