fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ШЕКОВИЋИ : ПОМЕН ЗА СРПСКЕ ЖРТВЕ ИЗ СЕЛА ЈЕЛАЧИЋИ

На гробљу Ловница у Шековићима служен је помен за 17-оро Срба коjи су 14. jануара 1993. године у селу Јелачићи у општини Кладањ убиjени у нападу припадника тзв. Армиjе РБиХ.“За jедан дан страдало jе 17-оро мjештана. Жртве су биле стариjе жене, дjеца. Убиjено jе све што jе било затечено у селу. Куће су порушене до темеља, што говори о намjери да се затре све што jе било српско“, рекла jе предсjедник Организациjе породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у Шековићима Миланка Ступар. 

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/preporucujemo/2013/sekovici-lovnica-groblje.jpg
Истичући да jош нико ниjе одговарао за злочин у Јелачићима, 
Ступарева jе навела да постоjе обдукциони налази жртава и низ других доказа да jе у овом селу почињен свиреп злочин, али да то надлежним тужилаштвима ниjе био довољан разлог да подигну оптужнице против починилаца. 

Помен на шековићком гробљу Ловница, гдjе су сахрањени страдали мjештани Јелачића, служио jе свештеник Драган Томић, коjи jе позвао присутне чланове породица погинулих да се сjећаjу жртава. 

„Дjецу учите историjи онаквоj каква jесте била, а то jе да нису само неки Срби били злочинци, већ да jе била и друга страна. Ваши преци нису никога нападали, него су били нападнути на кућном прагу“, нагласио jе Томић. 

На гробове убиjених Срба положено jе цвиjеће. 

Извор: срна

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: