fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ЗАХТЈЕВ УН ДА ПРОГЛАСЕ ДАН ГЕНОЦИДА У СРЕБРЕНИЦИ

Srebrenica_1-a2a3fbc5Велика Британиjа, уз подршку Холандиjе и САД, упутиће Савjету безбjедности УН нову резолуциjу о БиХ у коjоj се изричито тражи да 11. jул буде проглашен међународним даном помена на жртве геноцида у Сребреници и да у образовни систем БиХ и других земаља буде уврштено градиво коjе ће злочине окарактерисати као геноцид.

Предложена резолуциjа, коjа jе у посjеду „Гласа Српске“, биће на дневном реду Савjета безбjедности УН у години у коjоj ће бити обиљежено 20 година од дешавања у Сребреници, о чиjем карактеру нема jединственог става у БиХ.

Извор ових новина упозорава да jе ово jедна од наjоштриjих резолуциjа у вези са дешавањима у Сребреници 1995. године.

„То се посебно односи на дио коjим jе затражено да нова историjа за све у БиХ буде да jе на том мjесту почињен геноцид и да нове генерациjе расту на тим лекциjама. То Срби не смиjу да прихвате“, рекао jе саговорник „Гласа Српске“.

Историчар Чедомир Антић сматра да jе притисак када jе риjеч о Сребреници стално присутан, а да се поjачава у вриjеме када се припрема обиљежавање дешавања у овоj општини 1995. године.

„Њихова идеjа jе да jе злочин jедне стране за сваку осуду, док злочин са друге стране може да буде оправдан“, рекао jе Антић.

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

Сребреница фалсификовање историjе – Jadovno 1941.

СРЕБРЕНИЦА – ПОЛИТИЧКИ ИНСТРУМЕНТ – Jadovno 1941.

књига „сребреница – како се заиста збило“ на … – Jadovno 1941.

 

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: