fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Neprihvatljivo što niko nije odgovarao za zločine

Mrkonjic Grad

Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić poručio je da Srpska ne može i neće da prihvati činjenicu da niko nije odgovarao ni nakon 17 godina od agresije oružanih snaga Hrvatske i Petog korpusa Armije BiH na 13 zapadnokrajiških opština Republike Srpske.

„Srpska neće i ne smije zaboraviti ovaj zločin. Naša je dužnost i obaveza prema žrtvama, ali i prema njihovim porodicama, da učinimo sve što je u našoj moći da oni koji su počinili taj zločin odgovaraju pred licem pravde. Nećemo stati sa tom borbom dok god krivci za nedjela koja su počinili prema nevinim srpskim žrtvama ne budu procesuirani“, navodi se u pisanoj izjavi premijera Džombića dostavljenoj medijima povodom obilježavanja stradanja Srba u zapadnoj Krajini.

On je zapitao kako vjerovati u pravosudne institucije BiH kada im 120.000 protjeranih, 1.650 ubijenih vojnika i civila, 2.308 porušenih i zapaljenih stambenih objekata i 3.000 stambenih objekata onesposobljenih za stanovanje nije dovoljan materijal da odgovorne za taj zločin kazne.

Džombić je podsjetio da je izostao adekvatan odgovor, iako su MUP Republike Srpske i Republički centar za istraživanje ratnih zločina u više navrata dostavljali dokumentaciju Tužilaštvu BiH.

On je naveo da daje podršku inicijativi Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova da se i ove godine, na dostojanstven način, obilježi 17 godina od stradanja Srba u zapadnoj Krajini.

„Ovo je značajan datum u istoriji srpskog naroda i prilika da se oda počast svima koji su te 1995. godine stradali u vrijeme agresije hrvatske vojske nad 13 opština u zapadnom dijelu Republike Srpske“, zaključio je Džombić.

U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova sutra će u Mrkonjić Gradu biti obilježeno 17. godina od stradanja Srba u zapadnoj Krajini, iz koje je sa svojih vjekovnih ognjišta protjerano više od 120.000 ljudi, a ubijeno 1.650 srpskih vojnika i civila.

Izvor: srna

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: