fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

Sutra pomen žrtvama Serdara

Njegovic Drndak foto

Devetnaesta godišnjice stradanja nevinih Srba u mjestu Serdare u opštini Kotor Varoš, koji su ubijeni u napadu muslimansko-hrvatske vojske, biće obilježena sutra pomenom na mjesnom groblju u Donjem Obodniku .

Opštinska boračka organizacija Kotor Varoši poziva porodice poginulih i nestalih boraca, ratne vojne invalide, borce i građane da prisustvuju parastosu i polaganju cvijeća na groblju.

„Održavanje pomena i gajenje sjećanje na stradale Serdare je naša trajna obaveza. Stradanje Serdara je opomena da se nikada nešto slično nigdje ne desi“, rekao je Srni predsjednik Opštinske boračke organizacije Gosto Trivunovićon i izrazio nadu da će jednog dana pravda stići sve one koji su prije 19 godina ubijali djecu, žene i starije nevine stanovnike Serdara.

On je istakao da stradanje Serdara predstavlja jedan od najtužnijih datuma u novijoj istoriji srpskog naroda kotorvaroškog kraja i da je nezamispivo da neko može ubijati djecu, žene i starije.

U napadu muslimansko-hrvatske vojske na Serdare 17. septembra 1992. godine ubijeni su Branko /60/, Bosiljka /53/, Jelenko /31/, Radmila 21/, Slavko /60/, Danka /54/, Drago /47/, Mirko /31/, Slaviša /22/ i Spomenka Serdar /19/, Ljubica /40/, Slobodanka /12/ i Snježana Tepić /4/, Nikola Dukić /40/, Slavko /55/ i Slavojka Bvncuz /21/.

Desetak dana prije tog napada u zaseoku Šipure su iz zasjede ubijeni dvadesetogodišnjaci, Radenko i Borivoje Serdar.

Mjesec dana kasnije u susjednim Bilicama je nakon zarobljavanja ubijen 55-godišnji Rajko Serdar.

Izvor: srna

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: