fbpx
Pretraga
Close this search box.
Ж | Ž

Podijelite vijest:

U MRKONjIĆ GRADU HRVATSKA VOJSKA POČINILA GENOCID NAD SRBIMA

Otkopavanje_masovne_grobnice_u_Mrkonjic_GraduPredsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović izjavio je da je Hrvatska vojska u Mrkonjić Gradu počinila stravičan zločin nad srpskim vojnicima i civilima, koji ima elemente genocida i urbicida.

„Za ovaj zločin, nažalost, još niko nije odgovarao. Haški tribunal je ovaj predmet proslijedio na procesuiranje pravosuđu BiH, ali Federacija BiH (FBiH), koja ima primat u Tužilaštvu BiH, zbog odnosa sa Hrvatskom ne želi ovo da procesuira“, rekao je Mitrović Srni.

Mitrović je istakao da porodice poginulih iz Republike Srpske nikada neće odustati od procesuiranja ovog stravičnog zločina i izvođenja njegovih naredbodavaca i izvršilaca pred lice pravde.

On je najavio da će u organizaciji republičke i opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila u Mrkonjić Gradu 1. aprila biti obilježeno 19 godina od otvaranja masovne grobnice u kojoj je pronađeno 181 tijelo srpskih civila i vojnika.

Mitrović je rekao da će ovaj događaj biti obilježen u 11.00 časova polaganjem vijenaca i služenjem parastosa poginulim u kapeli Svetog apostola Marka na pravoslavnom groblju u Mrkonjić Gradu.

Eshumacija tijela iz masovne grobnice u Mrkonjić Gradu počela je 1. aprila 1996. godine. Pronađeno je 181 tijelo, od kojih pet još nije identifikovano.

Izvor: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Vezane vijesti:

PARASTOS ZA ŽRTVE MASOVNE GROBNICE

SUTRA OBILjEŽAVANjE 19 GODINA OD POVRATKA NA OGNjIŠTA

SUTRA OBILjEŽAVANjE STRADANjA ZAPADNOKRAJIŠKIH OPŠTINA

SLUŽEN PARASTOS ZA POGINULE SRPSKE BORCE

ZAPADNO KRAJIŠKE OPŠTINE – JADOVNO 1941.

 

Podijelite vijest:

Pomozite rad udruženja Jadovno 1941.

Napomena: Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne održavaju stavove UG Jadovno 1941. Komentari neprikladnog sadržaja će biti obrisani bez upozorenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pratite nas na društvenim mrežama: