ХРВАТСКА НЕ ТРЕБА ДА СЛАВИ ПРОГОН СВОЈИХ ГРАЂАНА

БЕОГРАД, 4. АВГУСТА /СРНА/ - Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић рекао је да Србија не жели да гледа у туђе двориште, али сматра да годишњица хрватске акције "Олуја" није прилика да неко у Хрватској слави прогон својих грађана.

"Не желимо да делимо лекције, али је то прилика да се ова порука упути, а на неком другом је да размишља о томе", рекао је Стефановић новинарима након што је присуствовао парастосу у цркви Светог Марка у Београду поводом 19 година од злочина хрватске војске над Србима у акцији "Олуја".

Он је рекао да је ово тежак и тужан дан за Србију, дан у коме се обиљежава 19 година од прогона српског народа из Хрватске.

"Наша земља мора да поведе рачуна о овим људима, да оствари њихова права. Морамо да размишљамо како да ове људе што боље интегришемо, обезбедимо њихова људска права, имовинска права, повратак, а да онај ко одлучи да се трајно настани у Србији има више посла и све оно што имају грађани Србије", навео је Стефановић.

У хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", која је почела 4. августа 1995. године, на подручју Републике Српске Крајине убијено је и нестало око 2.000 Срба, а протјерано око 220.000.

У наставку акције у БиХ, током операције "Маестрал", хрватске и муслиманске снаге убиле су још 655 и прогнале око 125.000 српских становника.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

БЛ: Свијеће за Србе, жртве "Олује"

“Олуја“ - злочин без казне

ЕКСХУМИРАНО 875 ЖРТАВА