fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

У СРПСКОМ УЏБЕНИКУ КОСОВО НИЈЕ У СРБИЈИ

Radna_sveska_za_6_razred_osnovne_skole_1-edf8a1c3Јавно предузеће Завод за уџбенике Србиjе издао jе радну свеску из географиjе за шести разред основне школе у коjоj jе на свим мапама Косово и Метохиjа „отциjепљено“ од Србиjе, пише београдски дневник „Блиц“.

На мапи коjа приказуjе jужну Европу, али и на другим мапама у овом уџбенику чиjи су аутори Рада Ситарица и Милутин Тадић, Косово и Метохиjа jе уоквирено линиjом за обиљежавање границе земаља.

Репортери „Блица“ jуче нису успjели да jе купе у књижарама Завода за уџбенике jер jе свуда распродата jош у септембру и наjзаступљениjа jе радна свеска из географиjе у школама.

Завод за уџбенике не признаjе грешку, али, ипак, наjављуjе нове преправљене примjерке.

„Увидом у радну свеску, види се разлика у линиjама коjе представљаjу државну границу и упола тањоj линиjи коjа представља покраjинску границу. Међутим, таква, упола тања линиjа, не постоjи када jе реч о Воjводини“, рекли су листу у Заводу за уџбенике.

Завод за уџбенике, како наводе, нема намjеру да доводи у питање неjасноћу коjа се поjавила и зато ће повући комплетан до сада одштампан тираж и замиjенити га новим примjерцима у коjим ће разлика у уцртаним линиjама бити очигледниjа.

У Министарству просвете Србиjе кажу да су свjесни честих грешака у уџбеницима, те да ће новим Нацртом закона о уџбеницима, коjи ће се ускоро наћи у скупштинскоj процедури, бити много већа одговорност на издавачима, а поступак одобравања уџбеника биће транспарентниjи.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

ОБИЉЕЖАВАЊЕ 11 ГОДИНА ОД МАРТОВСКОГ ПОГРОМА

Уџбеници: Космет ниjе дио Србиjе!

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: