fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ОТВОРЕНО ПИСМО НИКОЛИЋУ, ВУЧИЋУ И ДАЧИЋУ

Porodice_nestalih_i_poginulih_Srba_sa_Kosova_i_Metohije-bb6163a7Удружење породица киднапованих и убиjених Срба на Косову и Метохиjи упутило jе отворено писмо државном врху Србиjе са питањем да ли су заборавили на отете Србе и да ли ће их препустити забораву као што jе то учинила власт приjе њих.

Они су поручили да породице жртава никада неће заборавити своjе наjближе, а да ће жртве онима коjи их игноришу остати на савjести.

Из Удружења су поставили питање предсjеднику Србиjе Томиславу Николићу да ли у његовоj платформи за Косово и Метохиjу има и захтjева за ослобађање отетих Срба и захтjева за правду за убиjене Србе.

Породице су се обратиле и премиjеру Србиjе Александру Вучићу питањем да ли ће се у Бриселу од Албанаца затражити ослобођење отетих Срба, а предсjедаваjућем ОЕБС-а Ивици Дачићу намjерава ли затражити хитно ослобађање отетих Срба и правду за злочине почињене над Србима.

„Породице чекаjу да им се њихови наjближи врате. Колико jе само родитеља умрло, не дочекавши слободу и истину за своjу отету децу. Очекуjемо 17 година слободу и истину за отете и казну за убиjене Србе. Никада нећемо заборавити наше наjближе, а вама нека су на савести“, поручуjу из Удружења породица киднапованих и убиjених Срба на Косову и Метохиjи.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

Везане виjести:

ФОНД ЗА ХУМАНИТАРНО ПРАВО НЕ ИСТРАЖУЈЕ ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА

СРПСКИ МЕДИЈИ ИГНОРИШУ СРПСКЕ ЖРТВЕ НА КОСМЕТУ

ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ КИДНАПОВАНИХ СРБА

АЛБАНСКИ ТИХИ ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: 1939. смо били већина 1946. мањина!

КОСОВО – ЈАДОВНО

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: