fbpx
Претрага
Close this search box.
Ж | Ž

Подијелите вијест:

ВЛАСТ ПРИМА ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА

https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2015/Mitropolit_Amfilohije_sluzio_liturgiju.jpg

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохиjе служио jе данас литургиjу и молебан у цркви Светог Ђорђа у Подгорици за све страдале на Косову и Метохиjи у Првом и Другом свjетском рату и НАТО бомбардовању.

 

У обраћању великом броjу вjерника, он jе оштро критиковао актуелну црногорску власт због посjете министра спољних послова самопроглашеног Косова Хашима Тачиjа, осуђуjући државне почасти Тачиjу, „jедном од злочинаца нашег времена“.

„У времену страшног масакра у Паризу и када сва Европа носи поруку `жесуи Шарли`, наша државна власт, намjесто тога `жесуи Шарли`, говори `жесуи Хашим Тачи`, коjем су крваве руке до рамена и њему и његовоj терористичкоj армиjи злочина“, истакао jе митрополит Амфилохиjе.

Митрополит jе рекао да постоjе двиjе прошлости – „света прошлост и злочиначка прошлост“.

„Зашто наша власт повампируjе прошлост, jедног од главних злочинаца прошлости на Балкану и Европи и додjељуjе му државничке почасти, тоj и таквоj прошлости `трагови смрде нечовjештвом` и дjелуjу широм свиjета данас“, нагласио jе митрополит Амфилохиjе.

Митрополит црногорско-приморски упозорио jе црногорску власт да не заборавља злочиначку прошлост Хашима Тачиjа на Косову и Метохиjи, „jер ако jе заборави, она ће се поновити безброj пута у будућности“.

Он jе наброjао неколико напада на Србе и Црногорце – повратнике на Косову и Метохиjи, коjи су се десили у посљедњих неколико мjесеци.

За вриjеме литургиjе и молебана црку Светог Ђорђа обезбjеђивале су jаке снаге црногорске полициjе са високим степеном приправности.

Тачи данас наставља дводневну посjету Црноj Гори, а према званичном протоколу састаће се са црногорским министром спољних послова и европских интеграциjа Игором Лукшићем. Планирано jе да се Тачи данас састане и са предсjедницима државе Филипом Вуjановићем, парламента Ранком Кривокапићем и Владе Милом Ђукановићем.

 

Извор: https://jadovno.com/tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане виjести:

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СЛУЖИ ПОМЕН КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА

Подијелите вијест:

Помозите рад удружења Јадовно 1941.

Напомена: Изнесени коментари су приватна мишљења аутора и не одржавају ставове УГ Јадовно 1941. Коментари неприкладног садржаја ће бити обрисани без упозорења.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Пратите нас на друштвеним мрежама: